Det är så svårt! Eller? Det kanske handlar om att man bara inte vill?

I bland hör jag ”Nä, vi säger inte förskola, det är ett så svårt ord för barnet att säga. Det är lättare att säga dagis!” Okidoki. Innebär detta att samtliga tungvrickarord så som t.ex. helikopter och paraply (vilka inte sällan ställer till problem för de små liven) regelrätt undviks tills barnet början grundskolan vid 7 år?

Etta annat argument är ”Nä, vi säger inte förskola. Det låter så hårt. Dagis låter gulligare!” Okidoki. Mig veterligen står det ingenstans i förskolans läroplan att förskolans främsta uppdrag är att vara gullig. Men visa mig gärna den delen om jag missat den så ska jag med glädje ta mig en ordentlig funderare över begreppet.

Och mer energi än så här tänker jag inte lägga på denna fråga idag! Trevlig helg på er gott folk!

2 Responses to “Det är så svårt! Eller? Det kanske handlar om att man bara inte vill?”

  1. J Says:

    Vi säger bara förskola- jag rättar t o m D om det bara är han och jag som pratar och rättar alltid mig själv. Blir så förbannad på det där!

  2. Karin Says:

    *s* Jaa… Det handlar ju bara om att göra det till en vana (och kanske också förstå skillnaden på orden, att det faktiskt inte är olika namn för samma sak). Till och med M använder sig ju av rätt ord helt av sig själv nu för tiden ;-)

    Jag vet inte riktigt om jag köper just de där argumenten om att det antingen är svårt att uttala eller att det låter gulligare med ”dagis”. Jag tror det ligger något annat bakom det jag ;-)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu