Förbannade vaxbönor!

Jag fick för mig att jag skulle så vaxbönor. Sådde 12 frön. Ett grodde. Sådde 11 nya. 2 av dessa grodde. Sådde ytterligare 9. Ett kom upp.  Jag har provat att ha dem i det lilla växthuset och utanför. Jag har vattnat mycket, jag har vattnat lagom och jag har vattnat lite. Jag ger fan upp nu alltså. Och en av dem glömde jag att ta in här om kvällen så den blåste sönder. Så nu har jag 3 av 32. Känns så där måste jag säga.

6 Responses to “Förbannade vaxbönor!”

  1. J Says:

    Jag säger bara: sockerärtor! Världens bästa växt. So far. Squashen går också fint i mitt förodlingsfönster.

  2. Karin Says:

    Ja! Det hade jag förra året men de växte så snabbt att jag inte hann med dem ;-) Jag satte ut squashen här om dagen. Om den blåser sönder och dör vet jag inte vad jag tar mig till för den verkade också vara en tacksam typ och alla sex frön grodde.

  3. Mari Says:

    Äh, bönor är ju ändå inte gott. Tacka vet jag rädisor.

  4. J Says:

    Haha, här växer de på i lagom takt i alla fall! Ja, samma här, har sex välgödda plantor som ska ut. Måste köpa mer odlingskrukor imorgon! Nej, nåde den vind som tar dem…

  5. Karin Says:

    J: Vi håller tummarna för måttliga vindbyar :-D

    Mari: Nää… Rädisor tycker jag är lite läskigt ;-)

  6. Cornelis Says:

    Nejmen… Det måste vara varmt. Det är jätteviktigt! Jag sådde massor av vaxbönor för två år sedan i slutet av maj. Inga kom upp… Nästa år orkade jag inte hålla på lika mycket, men jag tänkte ändå att jag skulle testa en gång till. Sådde runt 25:e juni, för att jag inte hade orkat tidigare. Dessutom kunde jag inte vara hemma och vattna hela tiden så två veckor var de utan vatten (det kan ha regnat då). Nästan alla kom upp, kanske var några som inte grodde. Vänta hellre lite extra än att så när det är för kallt i jorden.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu