Världens bästa skola?

Okej, det är mycket skolprat nu. (Jag ska försöka klura ut nåt bättre tills i morgon ;-) ). Låt vara att det är Aftonbladet som är källan här, men det finns en poäng i en hel del av det som tas upp. Höjda lärarlöner och lärarlegitimationer i alla ära (för visst finns de lärare som har pinsamt dålig lön och variationen mellan kommunerna är ju ibland enorm), men jag vete 17 alltså om det är rätt väg att gå för att få bukt med hela problemet. Jag tror att det ligger djupare än så. (Ungefär som när man koncentrerar genusdebatten till att bara handla om kläder och bara barnen får ha könsneutrala kläder kommer hela problematiken att lösas).

2 Responses to “Världens bästa skola?”

  1. J Says:

    Ja, vad kan jag säga- jag undervisar på universitetet för ca 20 000 i månaden så ja, jag blir rätt less på den där lönediskussionen för lärare på ‘lägre nivåer’. Uppenbarligen kan man locka folk till att undervisa med andra medel eftersom det fungerar på uni (rätt väl, i alla fall). Och genusgrejen… ja, du vet ju vad jag tycker även där ;) . Det är lätt att göra saker lätt.

  2. Karin Says:

    Verkligen intressant (om än lite dystert med för det är ju inte direkt någon hög lön för det arbete du gör). Är det en normallön s.a.s? Och i det sammanhanget kan jag verkligen tycka att det är vansinne att man som fsk-lärare kan få en ingångslön på 25-26000.- i Sthlm (riktigt så roligt har vi det inte här ;-) ). Jag är verkligen inte den som anser att det inte är viktigt med utbildade lärare i förskolan, undervisningsmetoder knutna till forskning även för de minsta och allt det där, men ärligt talat har till och med jag svårt att motivera varför jag borde ha 6000:- mer i månaden än dig…

    Ja, det är väl så det är; lätt att göra det lätt för sig

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu