Pust

Det chattas på lärarförbundet.se om förskolans nya reformer. Fortfarande är det inte utrett om hur Skolverket kommer att definiera ”ett år” (ett års heltidsarbete före 1/7 2012 är det som gäller), blir det ett kalenderår eller ett läsår också i förskolan? Ingen vet.  Har jag maximal otur kommer jag att behöva göra ett provår för att få min legitimation först 2013. För att det saknas en futtig månad. En månad jag inte kan göra något åt då det är minimal chans att bli anställd under semesterstängningen liksom… Det vore sorgligt. Nåja, det återstår att se vad som sker om detta.

Update: Samtidigt läser jag på skolverket.se att detta gäller de som får ut sitt examensbevis efter 1 juli 2011 (när fick jag mitt? nov 2010?).

Lite klarhet, BITTE!

3 Responses to “Pust”

  1. Mimmi Says:

    Om jag har fattat det hela rätt så behöver du som har examen sen innan inte gå ett provår :) Jag behöver däremot ett sådant. Pah! Fast det kanske är skönt att ha en mentor ett år? :)

  2. Karin Says:

    Fast enligt både skolverket och LF måste man ha motsvarande minst ett års heltidsjobb utöver detta (även om man fått ut sitt examensbevis före 1/7 2011). Se t.ex. här

    Och ja, det skulle kunna vara najs men då vill jag gå introåret först liksom. Inte börja med att jobba 11 månader som behörig lärare för att sedan ses som ofärdig och i behov av provår. Är du med på hur jag menar?

  3. Mimmi Says:

    Jag är med. :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu