Otacksamma yrken

Ja, jag sitter och funderar på detta med olika yrken och vissa måste ju verkligen vara mer otacksamma än andra?

På första plats måste ju ändå telefonförsäljare komma. Eller? Finns det någon som visar dessa (och då tänker jag främst på dessa säljare som försöker pracka på en diverse strumpabonnemang eller de som försöker sälja åtta pallar toapapper och 58 liter schampo till enskilda firmor) uppriktig tacksamhet för att de ringer mitt i middagen och aldrig ger sig? Det måste vara ett deprimerande jobb? Å andra sidan måste jag erkänna att jag hyser en viss beundran för de trevliga säljare som faktiskt finns och som accepterar ett nej men ändå önskar en trevlig kväll. Fantastiskt att man orkar. (Och på tal om sånt här. Alla ni som går och fotar er hos The studio, eller vad det heter, snälla sluta lämna mitt nummer. Jag orkar inte med dem mer…)

Jaha. Fler då? Hantverkare inom byggbranschen är väl en annan sorts yrkesgrupp som folk älskar att klaga på (kanske är jag partisk eftersom jag här hemma får höra så många fantastiskt roliga historier). För visst är det så att ALLA alltid kommer för sent, aldrig hör av sig, saltar fakturor, gör fuskjobb och fikar hela dagen lång?

Lärare (åter igen är jag partisk ja…). OMG. Värst av alla är väl ändå högstadielärarna. Eller? Totalt oförstående för dagens ungdom.

Alla typer av sjukvårdsyrken (av lägre status). En ständig slagpåse för brister inom vården. Att de dessutom har rätt så dåligt betalt är väl inte mer än rätt, skitsamma om de räddar livet på folk.

Busschaufför. Att de aldrig kan komma i tid! Inte heller kan de köra tillräckligt nära kanten så att man kan komma på…

Gynekolog. Är det nån som verkligen ser fram emot att lägga sig i stolen?

Biljettkontrollanter i kollektivtrafiken. Dessa måste ju om möjligt generera ännu fler suckar och muttrande än busschaufförerna?

Det måste finnas fler? Frågan är också vilka yrken man tycker är bra? Det får jag fundera på!

4 Responses to “Otacksamma yrken”

  1. J Says:

    Eh, hallå hej, JURISTER! Finns det någon som gillar en jurist? För dyra, för riskaversiva, för dryga etc. Och så forska inom ngt konstigt område på det, jamen, I’m popular ;) . Dock kompar vi upp det med status, good enough ;) .

    För övrigt: För ett par veckor sedan tackade damen som satt bredvid mig biljettkontrollanten för fint jobb. Behöver jag säga att jag blev sjukt provocerad?

    (Jag gillar inte poliser heller men vissa älskar ju dem. Sedan ligger socionomer generellt pyrt till eftersom deras juridiska kunskaper generellt är bristande vilket kan leda till relativt tråkiga konsekvenser för den enskilde. Speciellt om socionomerna råkar jobba på migrationsverket och gillar tårta ;) .

  2. Karin Says:

    Ja! Så klart, haha. Och alla vet ju hur vansinnigt lång tid det tar att få ett svar och när man väl får ett är det inte formulerat på begriplig svenska :-o ;-)

    Finns det sånna månnsikor?! Fantastiskt.

    Haha! Ja nån måtta får det ju vara på tårtkalasen ;-) Läste dock denna, det är ju trevligt att de ser över sina tårtrutiner i alla fall ;-)

  3. J Says:

    Jamen precis ;) .

    Verkar lovande- dock läste mina negativa juristögon in att det fanns visst behov av god marknadsföring och att det ev var därför hon deltog ;) .

  4. Karin Says:

    Det skulle kunna ligga något i den slutsatsen ;-)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu