Om hösten

Idag har M pratat med hon som har koll på förskoleköerna här ute (ber så hemsk mycket om ursäkt, men jag har glömt vad det heter egentligen…). N har plats 91 till 1.a handsvalet. Nr.2 och 3 kommer hon inte att få plats på. Någonsin. Det ser rätt skralt ut med övriga alternativ också. Detta är ju inte alls någon nyhet men det känns ju ändå trist. Som förslag hade hon att vi skulle söka förskolor längre bort. Men icke, det går ju inte för då kan inte jag hämta/lämna.

Det är inte alltid roligt att bo i Göteborg…

Så nu får vi väl försöka lägga upp en plan för hur vi löser detta. Eller ja, rent krasst: hur M löser detta. Jag ska jobba. Om nån vill ha mig. Annars blir jag deppad på riktigt.

10 Responses to “Om hösten”

  1. J Says:

    Vi kanske får poola alla Augustiungarna helt enkelt. M kanske kan lämna N lite längre bort i ett halvår (/tills kön är slut) i utbyte mot att få jobba. D är ju en sådan bra hemmapappa att han säkert kan tänka sig att extraknäcka som dagpappa så att ni riktiga pedagoger kan jobba ;) .

  2. Karin Says:

    Haha! Ja det var en bra idé :-D

    Ja, vi får väl se hur det blir. Det svåra blir ju att M i så fall inte har rätt att lämna säg kl.07 om jag börjar först 09, utan då ska ju barnet lämnas efter min senare tid. Troligtvis får han ta 2 dagar f-ledigt med båda och jobba 3 (farmor och farfar får ta N och A har då rätt till fulla dagar). Så om vi inte får någon plats här hade nästan det bästa varit att inte få någon alls på ett par månader.

  3. J Says:

    Men suck, vad knepigt! Du verkar insatt åtminstone (naturligtvis, men ändå, jag får lite ångest inför andrabarnsproblematiken innan jag ens orkat tänka på att tillverka ett).

    Men två månaders pappytime kan de väl ha? Jobbet får väl lära sig att män också ska vara hemma (jo, jag vet att det är enkelt att säga men någonstans måste man väl börja där… kanske ;) )

  4. Karin Says:

    Absolut! Det är bara det att det är M är hans egen chef ;-) (han har egen firma utan andra anställda). Så då finns två val:

    1. Han planerar för pappaledighet i höst (dvs tackar nej till de jobb som det nu kommer förfrågningar om inför hösten, kunderna i sin tur väljer andra snickare som har tid när de vill ha sitt kök/altan/fasadbyte klart). Detta blir kalasbra om N inte får en plats. Om hon får en plats står han där utan jobb (och inkomst) hela hösten. Och visst, småjobb här och var kan finnas, men de större projekten planeras nu på våren.

    2. Han planerar för att inte vara pappaledig och räknar med att få en plats någonstans. (Fast detta är egentligen inte ett alternativ alls längre).

    Om han hade varit anställd, eller åtminstone haft anställda, hade det inte varit några större problem, men det blir knivigt i det här läget.

    Så då återstår egentligen bara att försköka kombinera ihop jobb med f-ledighet på nåt vis. Vi är ju dessutom bunden till A´s plats.

  5. J Says:

    Ja, just det ja- men då är ju hans kunder hans arbetsgivare så då får de fatta! ;)

    1. Jamen, sugig sits! Men kan han inte vara hemma ändå då? Han har ju ändå en schyst SGI, eller? Om man får platsen måste man väl ändå bara ta ut 15h/vecka för att få behålla den på heltid? De timmarna kanske han kan dricka latte eller så? ;) (Eller ta småprojekten).

    2. See see.

    Kan han inte snabbanställa ngn via arbetsförmedlingen om det skulle bli aktuellt med jobb under hösten annars i den mån ni ej får plats? Måste väl finnas några sådana som kan komma in och jobba till ingen kostnad alls? Så gör småföretagen inom bioteknik (utan att ngn ens är föräldraledig ;) ). Då behöver han ju bara övervaka och det är ju nästan så att det skulle gå med en unge i bärselet eller är jag för optimistisk?

    Ja, allt blir onekligen krångligare med två barn men bra att ni har lite släkt iaf!

  6. Karin Says:

    Ja, det ordnar sig på något vis :-)

    Han hade en anställd lärling men det blev för dyrt i långa loppet, med facket, avgifter och allt vad det var *s* så just det tror jag att han är lite glad över att slippa (även om det var en kanonbra typ).

    Vi får vända och vrida på det ett tag tror jag. Båda två tycker ju egentligen att den bästa idén är att han är hemma och hade han varit anställd hade det ju inte ens varit något att diskutera öht.

  7. Mari Says:

    Annars får du väl bli dagmamma. ;) Det verkar ju finnas barn till det i ditt område med.

    Men seriöst; kolla med Arbetsförmedligen ang anställa; vi ”fick” en långtidsarbetslös till vårt jobb för ett par år sen och det var med bidrag så chefen betalade inte allt själv sas.

  8. Karin Says:

    Hoho, ja det hade varit nåt det ;-)

    Hmm. Ja, det förutsätter ju dock att det är en utbildad snickare med tillräcklig erfarenhet och som är självständig nog för att lämnas ensam. Men det kan vara värt att hålla i minnet! Tack för tips :-)

  9. Pyret Says:

    Karin jag får inte ihop det första valet har ni plats 91, andra och tredje valet får ni aldrig plats på,hur e det möjligt?

    då ligger vi i lä med plats 33 i kö kanske…

    hoppas innerligt att de löser sig för oss alla

  10. Karin Says:

    För att det är typ 300 ungar i kö till de förskolorna. Helt vansinnigt, men det är ju så det blir när de smäller upp nya bostadsområden för barnfamiljer utan att matcha alla dessa med förskoleplatser…

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu