Fredag

Ofta kan man efter en riktig skitdag gå och lägga sig med hopp om att nästa dag ska bli bättre. Det brukar kännas rätt så bra. Men när man dagen efter vaknar upp och redan där är på riktigt dåligt humör då känns det inte särskilt roligt.

Så kändes det i morse. Detta trots att jag sovit hyggligt och barnen med för den delen (ja, hur är det med det där egentligen. Beror sådant enbart på barnets personlighet, får man ö.h.t. anse att medvetna strategier för sömn också kan påverka, även för små barn? Jag vågar tro det. Nåja, det är en annan diskussion). Det var till och med knöligt att sova med huvudet på kudden då hornen tog emot…

Jahaja. Vad bjuder denna dag på då? Inget särskilt faktiskt. Huvudvärken borrar sig in i huvudet och det kommer inte att bli många knop gjorda. Jag har i alla fall fixat klart allt som ska lämnas in i kväll för Tittutmarknaden i morgon. Så 16.30 knös hela familjen in i bilen för att lämpa av allt där.

Men, kära vänner. Idag är det ju ändå fredag. Så snart börjar statusuppdateringarna på FB komma in ”Idaaaaaaaaaaaag är det fredaaaaaaaaaaaaaagsmyyyyyyyyyyyyys med hela familjen”… Och på tal om sånt där så diskuterade jag och M detta för ett tag sedan. Vi var nog båda ganska eniga om hur fånigt det blir att läsa alla dessa lyckliga uppdateringar som dryper av smör. Men å andra sidan, hur muntert hade det vart att bara läsa om trista saker jämt, sida upp och sida ner (Lennart: skriver under skilsmässoblanketterna. Känns deppigt. Stina: fick besök av Kronofogden som var här och tömde huset). Så nej, jag vet inte vilket som är värst faktiskt.

3 Responses to “Fredag”

  1. J Says:

    Jag tror stenhårt på att man kan styra sömnen- vi styrde ju om B fullständigt när vi bytte tidszon ;) . Min fundering här och nu är hur mkt skrik man ska stå ut med nattetid för att styra mot helnattssömn och varför det är så stor skillnad mellan barn. Amningen känns som en rätt stor blockering mot sömn generellt, frågan är om det är på gott eller ont nu när det ju faktiskt är natuuuurligt etc.

    Well well, utan sovande barn känner iaf jag mig stundtals rätt värdelös som förälder trots att vi har hur mkt rutiner som helst. Vi testar uppskjuten förmiddagssömn nu dock!

    Du får gärna sätta ihop en sömnskola f.ö. – gärna med förskolans tider som ram! Vi har problem med allt- insmoning, fortsättning av sömn, accepterande av snuttedjur, ätande av välling etc.

    (Jag har också en dålig vecka men den börjar vända. Känns som att många är lite lagom vårdeppade just nu, förbaskat segt! Flow, tack!).

  2. Karin Says:

    Hoho, ja man kanske borde starta en ny blogg om det ;-) Men jag peppar gärna (lättare att peppa andra än att peppa sig själv ibland tydligen ;-) ) Kan du inte knåpa ihop hur en dag/dygn brukar se ut så kanske jag kan komma på några bra idéer? =) Släng iväg ett FB-mail eller lägg det på Augustibarn (så kanske det kommer fler bra idéer) när du har tid.

  3. J Says:

    Det vore något! :) Ja, know the feeling! Jo, jag får göra det efter helgen- nu vet jag ju inte riktigt eftersom D är hemma ;) . Will do, thanks!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu