Fel, fel, fel, fel…

Det finns ett forum för blandat folk, löst pack och inte minst… Föräldrar. Jag har tillbringat en del tid där, mer eller mindre i perioder, under snart sex år. Jag ska inte bara klaga för jag har också träffat nya roliga människor, hittat intressanta bloggar att läsa, får reda på när det är halva rean i butiker samt lärt mig att om N´s vrålåk där.

Men. Här samlas också de duktiga. De som vet allt. De som anser att mitt rätt alltid är ditt rätt och att allt annat är barnmisshandel. Om ni sett på Fragglarna så vet ni vad Sophögen är, eller hur? Ungefär så funkar forumet. Vilsna stackare frågar vilken väg de ska gå och de få svar. Så trevligt det hade kunnat vara, eller hur? Och jag är inte den som är den. Jag tycker att det är kul att diskutera, slänga käft och gillar att lära mig nya saker. Men minst en gång per besök får jag ett psykbryt och måste logga ut. Just därför spenderar jag allt mindre tid där.

Och så här är det: Jag här lärt mig, av de allvetande besserwissermammorna (för ja just det, det är nog till 99% mammor som sitter och kacklar här. Inklusive mig själv, jag är i vissa fall inte ett dugg bättre) att man inte kan skämma bort små barn, eller rättare sagt bebisar. Så det så. Men shit pommes vad de har fel! :-o För eftersom jag just skämt bort den lilla bebisen med hemmakokade morötter/palsternacka/bloccoli/blomkål/kött osv. och ej att förglömma: sötpotatis (!!) så vägrar det lilla livet att äta färdigt ihopkok på burk från affären. F-N!! Frukt går ner men inget annat.

Och alla rediga mammor skakar givetvis på sina huvuden och undrar vad som i hela världen är problemet med det? Jo, det ska jag tala om! Så länge man är hemma är det väl inga problem men när man ska åka bort längre än en dag är det bara att ställa sig innan och laga storkok, frysa portionsvis, packa ner med islkampar och hela faderullan (alt slänga ner grönsak, skalare, kastrull och mixer i väskan för att reda ut situationen på plats men vem skulle göra det?!) i stället för att bara hoppa in på Ica och köpa en burk. Så nu ska vi hårdträna!

2 Responses to “Fel, fel, fel, fel…”

  1. J Says:

    Haha, jag tror säkert att hon äter om hon är riktigt hungrig- precis som med bebisar som ‘inte tar flaskan’. Jag förstår inte det riktigt eftersom vi ammat och gett flaska utan problem hela tiden. Kanske har vi dock ett ovanligt hungrigt barn ;) .

  2. Karin Says:

    Haha, ja det är ju kanske en idé. N är ju alltid hungrig, äter som en häst och säger ju aldrig nej till något. Förutom vanlig potatis och detta då ;-) Men skam den som ger sig *s* Det ska nog blir ett köpmats-barn av henne med ;-)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu