Padding padding

Jaa… Det började med att jag fick pilla på grannens iPhone och nu ligger deras iPad här. Fasen också (och hur kan man låna ut en sån, jag trodde att den satt fastklistrad vid handen? Fast iofs fick de låna vår kaffebryggare i helgen och det är väl ungefär samma beroende). Jag känner mig en smula ha-nödig. Och nu när jag inte längre sitter och skriver en miljon sidor jämt känner jag inte heller det enorma behovet av att alltid ha ett ordbehandlingsprogram tillgängligt. Men jag vet inte. Jag får klura på det ett tag tror jag. Och börja jobba först kanske ;-)

Annars ska jag fortsätta med bildsorteringen idag. Det tog mig igår två timmar att bara gå igenom 2006 :-o Nu har jag kommit till sommaren 2009 så det tar sig ju ändå. Och frågan är om jag ska göra en fotobok eller framkalla bilderna och klistra in i en snygg bok på det gamla hederliga viset? Jag känner att det finns för- och nackdelar med båda alternativen. Med en fotobok blir det snyggare och jag slipper klistrandet samtidigt som det (nog?) blir dyrare och jag måste pilla in bilderna och fyndiga bildtexter på en gång (och det är måååååååånga bilder).

I em ska jag försöka arrangera en tredje bild till det gröna temat på barnen. Fasen också. Jämt blir det problem. Jag ogillar jämna antal på bilder/tavlor och sånt där och då uppstår problem när man har ett jämt antal barn. Ska en få vara med fler gånger eller ska man jobba sig med att försöka ta ett på båda tillsammans? Den här gången ska jag ordna ett på dem tillsammans. Giv mig tålamod för detta någon…

8 Responses to “Padding padding”

  1. Mari Says:

    Scrappa! Vi kan klippa och klistra tillsammans. Jag har förvisso kommit förbi stadiet att välja bilder och påbörjat Karls album.

    För hur snyggt jag än tycker att fotobok är så är jag så pass arbetsskadad att jag föredrar ”riktiga” album. Och dessutom har vi 99-öreskampanj på framkallning på jobbet nu. ;)

  2. Karin Says:

    Åh vad duktig du är, du ligger långt före mig ;-) Och ja, scrappa ja… Jag är värdelös på detta. Inte blir det bättre av att jag har vänner som är riktiga proffs (du vet med riktiga apparater, väskor och grejer) så då får jag värsta mindervärdeskomplexet… Frågan är om jag orkar scrappa ett album med typ 300 bilder också *s*

    Jasså, det säger du, och vart jobbar du då? Jag har ett gäng bilder som ska förstoras med, har ni bra pris på det också? ;-)

  3. J Says:

    Fotobok! Jag har fortfarande inte fixat våra bröllopsalbum ink bröllopsresor- aldrig mera klistrande- och då är/var jag ändå av den hängivna typen.

    Om du frågar mig så är scrap crap ;) . Om man beställer fotobok kan inga foton pillas loss av nyfikna små fingrar. Så, nu har jag motiverat mig själv att ta tag i det… snart.

    Men förstoringar ska jag beställa på Crimson- I LOVE Crimson! Beställde från typ Fuji eller vad det var senast och det sög i jämförelse.

  4. J Says:

    Och ja, man behöver åtminstone en iPad i varje familj. ;)

  5. Karin Says:

    Åhhhh vad ni gör det svårt för mig!! ;-) Har du beställt fotoböcker, vart ifrån då i så fall?

    Ja men visst behöver man det? Jag tror verkligen det! ;-)

  6. J Says:

    ;)

    Jag har beställt från två ställen men är inte helt nöjd med något. Ska göra research så fort jag blir ledig så om du orkar vänta så slipper du det beslutet i alla fall :) . Om Crimson hade gjort fotoböcker hade det varit givet. Vet också en sajt i USA som Niotillfem-Sandra använde sig av nyss som såg superbra ut men det kan ju tillkomma tull och då kanske det inte är värt det. Återkommer i ämnet!

    Absolut- de är ju ändå rätt billiga och så himla bra att kunna lagra foton på och pekboksapparna för bebin blir ju mkt bättre där än på iPhone ;) .

  7. Karin Says:

    Ja, gör det! Det blev nästan 500 bilder :-o Det kommer att bli en sinnessjukt dyr bok… Eller så kommer jag att få klisterarm om jag gör en egen. Vet inte vilket som är värst…

  8. Mari Says:

    Man kan ju beställa fotoböcker hos oss med. ;) Och kräsen som jag är måste jag erkänna att de är klart godkända.

    Vi framkallar ju allt i butiken numera så allt görs på tjockare fotopapper och med högre kvalitet än storlabb. Gå gärna in på ssfoto.se och beröm mig för hemsidan med. Gissa vem som är webmaster? :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu