Hjärnsläpp

Jag blev godkänd på förra tentan har en tenta kvar (den sista på evigheter?). Jag borde verkligen ta tag i den (Herregud! Nu fick jag jaga ut en katt som smitit in!! Det är banne mig inte första gången. Jag har absolut inget emot katter men om jag själv valt att inte ha några egna vill jag heller inte ha andras här hemma…), men jag har verkligen hjärnsläpp. Jag vill komma på den ultimata idén och jag kommer ärligt talat inte på något alls. Dessutom begränsas jag av att det ska vara en studie baserad på intervjuer, observationer eller likande och eftersom jag inte (än!) har någon förskola att använda mig av blir det svårt. Fasen också…

3 Responses to “Hjärnsläpp”

  1. J Says:

    Nu vet jag inte vad studien gäller men du kanske kan intervjua föräldrar om deras förvnäntningar om genus vid förskoleval. Har de några? Varför/varför inte? Finns konkreta externa normer som aktivt hindrar föräldrar från att förvänta sig ngt som t ex brist på utbud, långa köer etc. ? Känner att jag själv gärna skulle sätta en sådan rapport i händerna på kommunen och rätt många intervjuobjekt borde du kunna hitta genom föräldragrupperna länkat till augustibarnen. Eller kanske undersöka sambandet långa förskoleköer och öka snedvridning i föräldraförsäkringsuttag eller utnyttjande av kvinnor i utsatta positioner som dagmammor- typ: långa köer, på bekostnad av jämställdheten? Du kan djupintervjua mig ;D.

  2. Karin Says:

    Hehe, mina val just nu står faktiskt mellan föräldrars åsikikter om genus i förskolan och pedagogers praktiska arbete med det ;-) Nr.1 lockar mest och det är en liten rapport, 6-8 sidor, så det borde funka. Det känns bra att veta att du är ett frivilligt intervjuobjekt ;-) Det skulle vara skoj att göra det genom ett sånt där gruppsamtal (vilket jag givetvis tappat namnet på nu) men det blir ju väldigt mycket material att skriva ner… Hmm!

  3. J Says:

    :)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu