Lördag

Dagen började med att A snubblade på mattan och slog kinden/tänderna i soffbordet. Läskigt och lite blodigt, men det verkar ha gått bra. Får väl slå en pling till tandläkaren ändå på måndag och höra om de tycker att de behöver kika på det.

Tog sedan en sväng in till stan (själv! M + barn åkte till Net on Net för att köpa sladd). Behövde nya leggings. Som jag förklarade för tjejen i kassan när hon undrade om jag fyllde på lagret hemma är det ju så, precis som med strumpor, att när man köper alla samtidigt går de också sönder allihop samtidigt. Därefter tog jag en sväng genom barnavdelningen i butiken. När jag står i kassan och väntar på min tur kommer, vad jag drog slutsatsen av i alla fall, två föräldrar med sitt lilla barn på ungefär 1½-2 år. Den lilla knatten springer fram till ett ställ där det hänger en gäng färgglada t-shirts med diverse Disneyfigurer på. Då ropar kvinnan/(mamman?) tvärs över halva butiken ”Nej! Kom nu lilla T, där kan du inte vara. Där hänger pokjkläderna och där får du inte köpa något. Kom här nu så tittar vi på flickkläderna!” Det lilla barnet gjorde några försök att att övertala sina föräldrar om att få en röd tröja men utan resultat. Nog för att jag under de senaste åren har haft detta ämne på hjärnan och kanske ”ser” mer än annars, men ärligt talat var jag i denna stund nära att fråga kassapersonalen om en lyftkran för att lyfta upp min haka som hade vandrat ner och förbi hela kroppen till golvet. Och just i denna stund gick det upp ett ljus för mig om varför det aldrig händer något med debatten. Folk vill inte ha förändring tydligen. Gemene man skiter fullständigt i det.

Kanske är det också en ekonomisk fråga? För de kläder och butiker som inte har denna strikta indelning är generellt dyrare. Det är en jäkla skillnad på att köpa en t-shirt på Lindex eller H&M som kostar 49:- jämfört mot  Po.p, Villervalla eller liknande för kanske 249:- för många (inkl. mig själv).  Jag tror att det kanske är en poäng man inte får glömma i diskussionen…

Nåja. En smula deprimerad av detta kom jag nästan av mig i min shopping. ”Synd” att nästa tenta handlar om utbildningssituationer, annars hade ju detta varit ett klockrent exempel att gräva ner sig i.

Jag gick till Bokia och tröstshoppade. Hade ett tillgodokvitto och gissa om jag blev glad när min bokhög matchade den summan på så när 2:- :-D Det blev en trevligt blandad hög med allt från Carolina Gynning och Ozzy till knarkets historia.

Väl hemma igen fick A gå och leka en sväng hos en kompis och jag storstädade huset med våtservetter. Det är fantastiskt hur rent och bra det blir med sånna :-) M slet vidare med sitt övervåningsprojekt. I morgon får vi lite sladdhjälp och det ska bli så skönt!

I kväll hänger jag med mig själv. M är på kalas. Hade jag orkat hade jag pluggat lite men jag känner att jag har fått nog av det ämnet för idag…

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu