Diskussion

Det pågår en diskussion på Hjärnkontoret beläget i Centrum för Tänkande.

Ska det vara så här? frågar Drömmaren. Hur då menar du? svarar Realisten. Joo… Blir det liksom inte mer av livet? säger Drömmaren. Men hjälp vad du är naiv, det här är är livet. Välkommen till verkligheten! svarar Realisten och fortsätter Vad har du att klaga på föresten, du har ju allt? Drömmaren svarar: Jaa… Jo. Så kanske det är. Men det känns som om nånting saknas vet du. Realisten säger: Ja men herregud, vad är det du vill då? Drömmaren säger: Jag vet inte. Realisten: Nä, men vet du, då får du ju ta reda på det fattar du väl. Det är ju ingen annan som kan rota fram det svaret i din hjärna åt dig vet du. Eget ansvar pratar vi om här. Drömmaren suckar: Ja men det kanske inte alltid är så lätt vad man vill, vad som är meningen med livet. Realisten hånskrattar: Meningen med livet?! Du är ju mer än lovligt naiv, vilken värld lever du i egentligen? Meningen med livet är givetvis att ha tak över huvudet, mat på bordet och att kunna ge sina barn de bästa möjliga förutsättningarna att lyckas i livet. Drömmaren tänker en stund och svarar: Jo, självklart har du rätt i det. Men det är där ju bara materiella ting, egentligen? Lycka då? Kommer den automatiskt med det? Realisten suckar: Jaha, jo visst så kan man ju se det. Men vad är man utan det då? Du äger ju inte ett korvöre, hade du tänkt mata dina barn med vatten och gräs och bo under en bro eller hur tänker du nu? Och lycka borde väl rimligtvis vara resultatet av att slippa den där bron?

Diskussionen avbryts av att Optimsiten knackar på dörren och kliver in. Men hörrni, säger Optimisten, kan man inte ha både och då? Så klart kan man hitta lösningar i allt! Realisten suckar igen: Jojo, kanske det. Men då kan man ju inte sitta här som Drömmaren gör och ”inte veta vad man vill” och ”vad som är meningen med livet”. Dessutom vet ni ju vad man säger ”Gräset är inte alltid grönare på andra sidan” och vad gäller Drömmaren här så finns ju inte ens något gräs att tala om eftersom Drömmaren kommer att bo under en bro och där är det ju mest vatten och sten, hahaha! Drömmaren surnar till: Ja men vaddå då? Har du aldrig haft drömmar, velat ha ut nånting mer av livet? Realisten: Jo men självklart. Skillnaden mellan dig och mig är dock att du bara sitter där, suckar och gnäller och väntar på att lyckan ska slå ner som en blixt från klar himmel i huvudet på dig. Jag ser till att finna min lycka och ta den själv. Optimisten lägger sig i: Så, nu lugnar vi ner oss och beter oss lite vuxet här! Realisten svarar: Vuxet? HAHA! Säg det till Drömmaren i stället som fastnat i tonåren och som inte inser att medelåldern närmar sig… Drömmaren: Fy vad du är elak. Är det verkligen så svårt för dig att förstå att alla kanske inte har en färdig plan för sitt liv? Realisten svarar: Men herregud, du är ju dum på riktigt! Du är ju mitt i ditt liv! Se dig omkring och var lite tacksam för att det faktiskt finns nån som orkar med dig alls. Och med tanke på alla böcker du läser borde väl du om någon kunna skilja på fiktion och verklighet?!

Samtalet avbryts av att Centrumets chef klampar in genom dörren och delar ut skriftliga varningar till samtliga för samarbetssvårigheter.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu