Familjen Big Head

Idag åkte jag in till stan för att lämna syterdottern på bussen (och hur ska jag nu klara mig? Fattar ni vilken lyx det är med ett par extra självgående händer som bara finns där?!). På vägen hem skulle jag gå in på Cubus och lämna tillbaka en mössa jag köpt till N. Det är nämligen så att vi (ja, i alla fall jag + barnen) har på tok för stora huvuden (måste bero på allt grubblande och analyserande ;-) ). Mössan i stl 74/80 var på tok för liten för lilla N. Även jag själv har problem med detta. Jag köpte exempelvis en skitsnygg baggymössa på rean i vintras. Tror ni att den passade, blev det nåt baggy? Nänä, snarare en kondommössa. Den passade bra på A. Som också i sin tur har stort huvud (tillräckligt stort för att passa i en vuxenmössa i alla fall…).

Nåja. In på Cubus var det. Jag hade kollat i påsen tre gånger under dagen för att se att både mössa och kvitto var med. När jag kommer till kassan plockar jag upp mössan och… inget kvitto nej. Jag anar ugglor i mossen (a.k.a A).

Jaja, nu visade det sig att jag kunde i alla fall få byta mössan mot något annat då. Mössan hade kostat 49:- Jag letade upp två tröjor på rea och ett nagellack. Kommer tillbaka till kassan. Då har de precis sänkt priset på de j-vla mössorna (just det, de fanns inte i större strl.) och jag får alltså ”tillbaka” 24:- eftersom jag bara fick handla för den lägsta summan av vad de sålt mössorna för.

Det kändes inte riktigt klokt att stå där och jobba sig för ett värde av 24:-. Herregud…

När jag kom hem frågade jag A om hon möjligtvis hade sett det där kvittot och hon såg precis så där vansinnigt oskyldig ut som hon gör när hon är tokskyldig. Men nej, nej. Hon visste inte alls vad jag pratade om så klart. En stund senare hittade jag kvittot inknycklat i en ask med avslappningsbollar från Thailand. Hmm.

Mössproblemet återstår dessutom.

One Response to “Familjen Big Head”

  1. J Says:

    Haha, vilket busfrö!

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu