Äntligen!

Åh vad skönt! Jag har äntligen bestämt mig: Jag ska sluta fira jul. Det bästa är att jag har ett helt år på mig att fundera på vad jag ska hitta på för godtagbar anledning till mina barn. Julen är bara stress, besvikelser, ouppfyllda förväntningar, migrän och magsår. Varje år kommer jag på ”ja men just det ja, det var ju så här jag kände förra året med!”

Så nästa år är alternativen följande:

  1. sitta på en solig strand långt bort från iskyla. (Detta kan dock bli ett problem p.g.a. ekonomiska skäl och ett ev. jobb)
  2. sitta i en mörk garderob från lucia till 2:a januari och vänta ut skiten (kan också bli problematiskt p.g.a. ev. jobb
  3. bara låta dagarna gå och när julafton kommer se helt chockad ut och utbrista ”Nähä, finns det inget julbord?! Och inga julklappar?! Så tokigt, jag som bara gjorde som alla andra brukar göra, tro att nån annan skulle ordna det.”

Det finns bara en anledning till att orka med skiten och det är A´s glädje när tomten väl kommer. Hon var verkligen helt lycklig när den förbannade dagen äntligen led mot sitt slut och hon fick öppna sina julklappar.

Jag skulle också kunna tänka mig ett annat alternativ till nästa år. Låta ungana öppna alla julklappar när de vaknar 04.30 och sen käka pizza, marängswiss och annan hemskt livsfarlig halvfabrikatsmat hela dagen lång.

5 Responses to “Äntligen!”

  1. Maria Larsson Says:

    Alltså jag bara älskar din blogg!!! Att någon känner precis som jag och som dessutom törs erkänna det!

  2. Mimmi Says:

    Pizza & marängswiss låter som en ypperlig idé! :D Mycket bättre än äcklig julmat ,D

  3. Karin Says:

    Maria: Tack :-) Ja, alla är vi olika men visst är det skönt att det ibland få känna att det finns nån mer där ute som är lika knasig som en själv? ;-)

    Mimmi: Ja, det är väl det mest realistiska förslaget tror jag ;-)

  4. Mari Says:

    Varför inte satsa på en amerikansk jul; klapparna färdiga i strumpor vid spisen. Förmodligen äter de lite mat med men har inte Mc Donalds nån form av julmat? Vet att de haft nåt tidigare. Eller envisas med att alltid vara hos nån annan. Och ha viktiga hålltider som bara MÅSTE passas.

  5. Karin Says:

    Jo, det låter verkligen som en bra idé! =) Och den där lilla rosa julgranen var ljuvlig :-D Problemet är bara att vi nog inte har nån som vi kan bjuda in oss själva till så då blir nog McD ett hyggligt alternativ *s*

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu