Äntligen =)

Så efter många om och men har jag äntligen fått det =)

Två saker stör mig.

1: eftersom jag började 2005 och lärarprogrammet hunnit ändras en miljon gånger är det utfärdat med de gamla poängen. Det ser ju rätt så mycket fattigare ut med 140 i stället för 210. Men men. Jag visste ju att det skulle bli så.

2: Fattar inte varför mina fristående kurser (vilka jag fick med, det var ju trevligt) á 50hp inte är betygsatta. Det hade ju varit najs att få glänsa lite. Aja, skit samma. Det var som sagt trevlig att jag fick med dem i samma dokument så jag ska väl inte klaga.

Märkligt nog känns det som att det är nu jag ska fira. Men vad? Att jag har typ 250000:- i studieskuld kanske? ;-)

2 Responses to “Äntligen =)”

  1. J Says:

    Va? Vi fick välja om vi ville ha gamla eller nya poängen i betyget (började 2004 och juristlinjen hann också byta namn och examensnamn under tiden). Och hehe, jag har typ 350 000 i studieskuld, du kan fira det om du vill ;) .

  2. Karin Says:

    Ja, det är trögt. De flesta kan välja har jag förstått det som. Men inte lärarprogrammet… Så här svarade handläggaren när jag mailade om detta i september: Du ansöker om en lärarexamen enligt ”äldre bestämmelser”. Du kan enbart ta ut en examen enligt de äldre bestämmelserna eftersom det bara är studenter som är antagna höstterminen 2007 eller senare som kan få ut en examen enligt de nya bestämmelserna. När utbildnings- och poängsystemet för högre utbildning ändrades (1 juli 2007), gjordes en del ändringar i lärarutbildningen vid Högskolan Väst. Det gör att de som började läsa före H07, inte uppfyller kraven för examen enligt nya bestämmelser. Som jag förstått det har studiegången ändrats allt för mycket.

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu