Om det börjar regna…

Självklart så började det att regna. Nåja. Stenen är iskyfflad och utkrattad. Skönt! Squashen har fått ny jord. Gillar de inte detta blir jag förbannad och slänger dem.  Har även grävt ur och rensat lite i låda nr.2 a.k.a. Katastroflådan (den innehåller fyra extremt trötta vaxbönor, ett par halvvägs uppätna centimeterstora salladsplantor , några strån som kanske skulle kunna bli morot, samt ett knippe tappra sockerärtor). Kanske gräver jag upp hela eländet, åker och köper de största planor jag hittar på Plantagen och gräver ner. Nu ser det ju galet ut. Dessutom växer det brännässlor bland dillen och persiljan.

Egentligen skulle vi ju ha behövt plantera ett päronträd och flyttat (samt klippt) två syrenbuskar idag. Vi får väl se om det slutar regna. Tills dess är M och A på Maxi och köper jord, jordgubbar (japp, färdiga bär, givetvis…) och lite annat smått och gott. Jag och N hänger hemma. Hon är på ett uselt humör skulle man kunna säga…

4 Responses to “Om det börjar regna…”

  1. J Says:

    Hahaha, fördelen med balkong är ju att inga ogräs når upp hit (nackdelen är såklart all jord som jag varit tvungen att släpa upp…).

    Men, åh ändå att ni har syrenbuskar också! Så underbart, gå och lukta lite på dem istället tycker jag :) . Sätt en jordgubbe i handen på N asap, brukar hjälpa med B (och jag gillar ju att tvätta så ;) ).

  2. Mari Says:

    Jag förstår inte varför du envisas med så avancerade saker; vad är det för fel på rädisor? Tacksamma. Och örter likaså. Fast de växer som ogräs i värsta fall så ett tips är att odla det i kruka så det inte sprider sig.

    Sen är ju just rädisor och även morötter praktiskt i balkonglådor. Och kul för barnen att övervaka. Nackdel; Karl ryckte upp varenda rädisa då jag sa att de började bli stora och fina och provsmakade en. Så vi är inne på andra omgången rädisor.

    Jag kan erkänna att vare sig rosenbönorna, luktärtorna, salladen eller dillen har tagit sig särskilt bra. Så du ska inte tro att min trädgård är prunkade och full med lyckliga barn som äter sig mätta på vad naturen erbjuder.

  3. Karin Says:

    Ja! Jag hatar ogräs, nästan lika mycket som jag tycker att maskar, småkryp och allt annat som befinner sig i den där jorden är läskigt :-o Det är nästan värt att släpa den där jorden, om inte annat för de där förbannade mördarsniglarna som är värst av allt! :-s *ryser*

    Ja, en har vi fått från M´s föräldrar och den andra planterades av ja, hur var det nu? ”Morfars” mamma och som vi tagit en del från, så det är lite roligt att den är så pass gammal. Kan ju liksom inte med ta livet av den då… :-o

    Haha, ja! N är preparerad här med en burk och en hel banan så nu står hon sig väl en timme till vällingen ;-) Den här fasen gör att hon är ÄNNU hungrigare än vanligt…

  4. Karin Says:

    Det var allt skönt att höra Mari ;-) Jag lovar att jag enbart ska så rädisor i kruka nästa år ;-)

Leave a Reply


Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu